IMG_92680012292655

Cornulete cu nuca

    [av_animated_numbers number='60 minute' icon_select='av-icon-before' icon='ue863' font='entypo-fontello' color='font-custom' custom_color='#f05a19' font_size='20' font_size_description='16' link='' linktarget='no']
    Timp preparare
    [/av_animated_numbers]
    O reteta usor de preparat,perfecta pentru zilele de post. Cornuletele au un aluat ce se prepara rapid, nu trebuie prepagatit inainte, umplutura se poate schimba dupa preferinte. Cornuletele fragede cu nuca este rereta ce ne aminteste de perioada copilariei si de preparatele gustoase ale bunicii.
    IMG_92680012292655

    Ingrediente:
  • 300 gr untura
  • 300 gr. faina
  • 1 cana smantana sau ulei
  • 1 cana bors
  • otet 3 lg
  • 1 lg bicarbonat
  • sare , vanilie ,es rom
  • 200 gr nuca macinata * sau rahat taiat betisoare
  • 3 albusuri ptr. nuca
  • 50 gr cacao.
  • zahar pudra cu vanilie
  • zahar ptr. nuca, razatura lamaie
  • 2 lg lapte ptr nuca
  • 3 lg de nutela ptr. nuca

[av_heading heading='Mod de preparare' tag='h6' color='custom-color-heading' custom_font='#f05a19' style='' size='' subheading_active='' subheading_size='15' padding='10'][/av_heading]

  • Din faina ,untura,smantana,bors,bicarbonat stins cu otet, vanilie , sare se framanta un aluat.
  • Apoi se da aluatul la rece cam 2 ore.
  • Se scoate aluatul se intinde o foaie , se taie patrate, iar in mijloc se pune crema de nuci.
  • Se bat albusurile, se amesteca cu nuca, apoi se adauga,zaharul, vanilia, esenta de rom,cacaoa,nutella,laptele si se omogenizeaza.
  • Se ruleaza patratele ,pornind dintrun colt.
  • Cornuletele se pun in tava, si se dau la cuptor, pentru 20 min, apoi se scot si se dau prin nuca de cocos sau zahar vanilat, dupa preferinte.

Pofta buna!
[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>