IMG_58862704134793

Tort ” Musuroi de cartita”

[av_animated_numbers number='100 minute' icon_select='av-icon-before' icon='ue863' font='entypo-fontello' color='font-custom' custom_color='#f05a19' font_size='20' font_size_description='16' link='' linktarget='no']
Timp preparare
[/av_animated_numbers]
Tortul ”Musuroi de cartita” este un desert delicios , usor de preparat , ce ii va incanta pe cei mici in zilele calduroase din sezonul cald cu gustul sau dulce si fresh. Este reteta ce poate salva orice mamica atunci cand trebuie sa prepara un desert pentru musafiri.
IMG_58862704134793

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura praf copt
  • 1 lingura cu varf cacao neagra
  • 2-3 banane
  • 3 linguri suc lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 foi de gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida

[av_heading heading='Mod de preparare' tag='h6' color='custom-color-heading' custom_font='#f05a19' style='' size='' subheading_active='' subheading_size='15' padding='10'][/av_heading]

  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Se mixeaza albusurile cu zaharul pana devine spuma tare ca pentru bezea, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand usor cu o spatula sau o lingura.
  • Se toarna uleiul si apa rece si amestecam usor , apoi se incorporeaza faina amestecata cu cacao si praf de copt.
  • Se toarna aluatul in tava si se coace in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.
  • Cat timp se coace blatul se pregateste crema.
  • Se pun foile de gelatina la inmuiat.
  • Se bat frisca cu o lingura zahar pudra pana devine tare, avand grija sa nu devina ca o crema cu unt.
  • Se dizolva budinca de vanilie in 100 ml lapte, apoi o se amesteca cu restul de lapte si 3 linguri zahar pudra.
  • Se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana se obtine consistenta obisnuita.
  • Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina scurse de apa si o lingurita de unt.
  • Se mixeaza repede pentru a se omogeniza compozitia.
  • Cand budinca s-a racit se incorporeaza frisca batuta.
  • Se taie un capac subtire din blat, apoi il scobim putin.
  • Se curata bananele de coaja, se taie  pe jumatate – pe lungime si pe latime, apoi se da prin suc de lamaie amestecat cu 100-150 ml apa, apoi se aranjaza in scobitura blatului.
  • Se acopera cu crema, avand grija sa tuguiem cat putem (ca un mic con) aranjamentul acesteia.
  • Se acopera crema cu blatul scobit si maruntit cat mai fin.
  • Se da tortul la rece cateva ore, apoi putem servi.

Pofta buna !
[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>